Levesek:
- Húsleves cérnametélttel csészében.
- Tejfölös,tárkonyos raguleves csészében ,citromkarikával.
- Ormánsági krumplileves, házilag készített kötözött tészta betéttel.
- Fokhagymakrém leves pirított zsemlekockákkal.
- Bableves füstölt belevalókkal .
- Gulyásleves ahogy a bográcsban főtt.
Köretek:
- Sós burgonya.
- Petrezselymes burgonya.
- Otthoni ízű galuska.
- Fedő alatt párolódott rizs.
- Hasábokra vágott burgonya forró olajban sütve.
- Párolt zöldségek (brokkoli,karfiol,sárgarépa)
- Grill cukkini és padlizsán.
Saláta:
- Káposztasaláta
- Tejfölös uborka saláta
- Paradicsom saláta ,hagymával
- Paradicsom saláta mozzarellával kergítve.
- Vecsési savanyúságok kavalkádja.
- Sopszka saláta (paradicsom,uborka,hagyma kockák juhtúróval.
- Vegyes saláta.(káposzta,paradicsom,tejfölös uborka,vecsési savanyúság.)
Vízekből való eledelek:
- Ponty ,halászlébe ölve bajai gyufatésztával bográcsba szervírozva . (bogrács 1fő részére,űrmérték:4-5dl)
- Ponty,halászlébe ölve bajai gyufatészta nélkül bográcsba szervírozva. (bogrács 1fő részére,űrmérték:4-5dl)
- Harcsa (filézett)halászlé gyufatésztával bográcsba tálalva.
- Harcsa (filézett)halászlé gyufatészta nélkül bográcsba tálalva.
- Vegyes halászlé (pontypatkó,harcsafilé)gyufatésztával.
- Vegyes halászlé (pontypatkó,harcsafilé)gyufatészta nélkül.
- Rántott süllőfilé kaviárral és áttört szardíniával kergült tartármártással,olajon futatott petrezselymes burgonyával.
- Mindig kiváló harcsa pörkölt túrós csuszával.
- Pisztráng sorsa roston bevégezve ,párolt zöldségekkel citromspirállal.
- Balatoni süllő egészben megsütve hasábburgonyával.
- Aranydurbincs(Cipura)rostlapon ,fólia alatt sütve,fokhagymás vajjal meglocsolva.
- Sügér filé tejszínes gombamártással,burgonyakrokettel.
- Jól bevált ,rántott harcsa kapormártással,petrezselymes burgonyával.
- Haltál 1fő részére rántott pontypatkó,orly harcsafilé,natúr süllőfilé rizzsel,petrezselymes burgonyával.
Sertéshúsból készült ételek:
- Rántott sertéskaraj (közkívánatra mindenkinek)petrezselymes burgonyával.
- Betyárpecsenye fatálon petrezselymes burgonyával.
- Mustáros sertésflekken salátaágyon.
- Konyhafőnök ajánlata(rántott sertéskaraj sajttal,sonkával töltve,kapormártással túrós csusza körettel.
- A mediterrán fűszerek kedvelőinek :Sertésszűz, marhabélszín tokány pirított gombával (oregánó,bazsalikom,kakukkfű ,mustár,vörösbor fűszerezéssel) palacsintatészta körettel.
- Cigánypecsenye szalonnataréjjal,petrezselymes burgonyával.
- Szigeti veszedelem tál ,bőségtál 1 fő részére (paprikás lisztbe forgatott csirkemell,rántott sertéskaraj ,rostlapon sült tarja fokhagymásan szalonna taréjjal ,rizzsel ,petrezselymes burgonyával körítve)
- Szigeti veszedelem tál ,bőségtál 2 főrészére.( a fent említett finomságok kétszerese.)
Lávakövön sült finomságok:
- Eredeti recept alapján készített csevapcsicsák ,hasábburgonyával,hagymával,ájvárral.
- Sülttarja ,erdei gombákkal,grillezett zöldségekkel.
Tradicionális ételek:
- Töltött káposzta,füstölt belevalókkal .
- Csülkös ,pacalpörkölt sósburgonyával vagy a nélkül.
- Marhalábszár pörkölt kapros galuskával vagy túros csuszával.
Szárnyasokból készült ételek:
- Sajttal ,sonkával töltött pulykamelle ,Cordon Bleu (ejtsd:Kordon blö) hasábburgonyával.
- Kapirgálós csirkéből készült házi izű pörkölt galuskával.
- Tejfeles,kakkukfűves pácban érlelt csirkemell gyümölcsmártással mandulás rizzsel.
- Fokhagymás tejben pácolt csirkemell ,paprikás lisztben megforgatva,olajban kisütve párolt zöldségekkel és rizzsel.
Vad,erdőségekből való ételek:
- Szarvas sült(kékoportó) pourtugieser mártásban burgonyakrokettel ,mosolygó áfonyalekvárral.
- Drávamenti ,támadékony vaddisznó pörkölté alakítva sósburgonyával.
Sörözéshez,Borozáshoz ajánljuk:
- Kolbásszal töltött sörkifli (levelestészta)
Kemencében sült ételek:
- Sertéscsülök ropogósan,szalonnás párolt káposztával hagymás tört burgonyával.
- Kacsasült káposztás cvekedlivel (1adag=fél pecsenyekacsa cirka 600-700g)
Gyermekek figyelmébe ajánljuk:
- Frédi&Béni: Rántott csibehúsi,szalmaburgonyával,ketchuppal.
- Mickey Mouse:Rántott sajt ,rizzsel tartármártással.
Édesszájúakkal bezárólag,desszertek,nyalánkságok:
- Megbízható nagymama ,házi túrógombóca,tejföllel ,porcukorral. (Időigényes, várni kell rá,de megéri. Elkészítési idő:20perc)
- Gundel palacsinta(diótöltelék és csokoládéöntettel)
- Jól bevált, túrós palacsinta.
- Nosztalgikus lekváros palacsinta.
- Hercegnő kedvenc palacsintája,túrós palacsinta,vanília öntettel.
- Mindig finom baklava tojáslikőrben,porcukorral hintve.
- Bajor fahéjas,almás rétes.
A megfelelő ételválasztás érdekében kérdezze felszolgálóinkat akik szívesen és nagy hozzáértéssel segédkeznek.